چرم فلوتر چیست؟ بررسی کامل چرم فولتر و تفاوت آن با چرم الگانت

چرم فلوتر و چرم الگانت دو نوع از محبوبترین انواع چرم طبیعی هستند که امروز در صنعت مد و پوشاک، مورد استفاده گستردهای قرار میگیرند. با توجه به اینکه در ساخت این محصولات از متریال اولیه طبیعی استفاده میشود، در نتیجه دارای دوام بالایی بوده و البته در عین حال قیمت بالارتین یز نسبت به محصولات ساخته شده از چرم مصنوعی نیز دارند.
اما در عرصه تولید محصولات چرمی، چرم فلوتر و چرم الگانت، شباهت زیادی به یکدیگر دارند که همین موضوع، تشخیص این دو عنصر را کمی سخت میکند. در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت چرم فلوتر و الگانت بپردازیم و بدانیم که چرم فلوتر چیست.
چرم فلوتر چیست؟
چرم فلوتر که با نام چرم شرانک نیز شناخته میشود، یکی از انواع چرم است که محبوبیت بالایی داشته و عموما از پوست گاو یا بز تهیه میشود. یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت این محصول، تنوع رنگی آن است.
از سوی دیگر، وجه تمایز این چرم با سایر محصولات مشابه، وجود برجسنگیهای کوچک و ریز بر روی سطح آن میباشد. البته با توجه به این که چرم فلوتر پس از مرحله دباغی، یک یا چند شبانه روز در یک محصول شیمیایی مخصوص قرار میگیرد، باعث شده تا شاهد اضافه شدن ویژگیهایی نظیر انعطاف پذیری بالا و دوام طولانی آن باشیم.
مجموعه این موارد سبب شده تا امروزه اصلیترین کاربرد چرم فلوتر در حوزه طراحی پوشاک مانند کیف، کفش چرم مردانه و زنانه و کمربند باشد. شایان ذکر است که به علت دوام بالای این محصولات، در زمینه طراحی و ساخت مبلمان داخلی نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
چرم الگانت چیست؟

چرم الگانت چیست؟
اما چرم الگانت یا همان چرم شبرو، یکی دیگر از رایجترین انواع چرم طبیعی است که از بهترین پوست حیوانات دامی تهیه میشود. اصلیترین دلیل محبوبیت این چرم، سطح ساف و صیقلی و براق آن است که ظاهری جذاب را ایجاد میکند.
با توجه به اینکه چرم الگانت از لایه بالایی پوست حیوانات تهیه میشود، دیگر خبری از پرز بر روی قسمت پشتی و زیرین آن نیست که این موضوع، علاوه بر تبدیل آن به محصولی لوکی و جذاب، قیمت آن را نیز افزایش میدهد.
لذا در صورت نیاز، تولید کنندگان پس از پایان مراحل ساخت پوسته اصلی، میتوانند رنگهای مخصوص را بر سطح آن بپاشند تا امکان عرضه آن در طرح و رنگهای متنوع موجود باشد.
بر خلاف چرم فلوتر، بر روی سطح چرمهای الگانت دیگر خبری از برجسنگیهای کوچک و بزرگ نیست که برای سلایق مختلف جذاب خواهد بود. بنا بر موادری که گفته شد، امروزه شاهد استفاده از چرم الگانت در زمینه تولید پوشاک و اکسسوری های خاص مانند کیف پول چرمی، کفش چرم مجلسی و سایر پوشاک گران قیمت هستیم.
درضمن اگر میخواهید درباره چرم طبیعی بیشتر بدانید حتما مقاله «چرم طبیعی چیست» را مطالعه کنید.
چرم فلوتر در مقابل چرم الگانت: کدام یک بهتر است؟
حال یکی از عمدهترین سوالاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که چرم فلوتر بهتر است یا چرم الگانت؟ برای دستیابی به پاسخ این سوال، لازم که مزایا و ویژگیهای چرم فلوتر و الگانت را بررسی کنید تا بتوانید انتخابی هوشمندانه داشته باشید.
ویژگیهای چرم فلوتر
از جمله مهمترین ویژگیهای چرم فلوتر میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
مقاومت بالا: یکی از اصلیترین ویژگیهای چرم فلوتر، مقاومت بالایی است که در برابر خط و خش، ترک خوردگی و سایش دارد. به همین دلیل میتوان از آن در تولید محصولاتی استفاده کرد که بیشتر در معرض آسیب و سختی هستند.
ظاهر دارای برجستگی و غیر رسمی: با توجه به اینکه بر روی سطح محصولات ساخته شده از چرم فلوتر شاهد برجستگیهای ریز و درشت هستیم، در نتیجه امکان استفاده از آن در ساخت هر محصولی وجود نداشته و محصولاتی هم که ساخته میشوند، چندان رسمی نیستند.
قیمت مناسبتر: با توجه به اینکه فرایند تولید چرم فلوتر نسبت به الگانت سادهتر است و ظاهر لوکسی ندارد، در نتیجه انتخابی مقرون به صرفه و اقتصادی به شمار میآید.
انعطاف پذیری پایینتر: همانگونه که میدانید، در پروسه تولید چرم فلوتر، از تمامی پوست دباغی شده استفاده میشود. به همین دلیل، ممکن است در برخی مواقع، چرمهای فلوتر لطافت و انعطاف پذیری پایینتری داشته باشند که البته این مورد یکی از اصلیترین ویژگیهای چرم فلوتر است.
سایت fashionphile نیز درباره تفاوت های چرم فلور و چرم الگانت میگوید:
“چرم الگانت (مانند چرم اپسوم) و چرم فلورا دو نوع متفاوت از چرم هستند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند.
چرم الگانت که معمولاً در محصولات لوکس بهکار میرود، بهدلیل بافت برجسته و توانایی بالای آن در حفظ فرم شناخته میشود.
در مقابل، چرم فلورا بهخاطر نرمی و دوام بالایش محبوب است و طراحان و صنعتگران زیادی آن را برای کارهای خود انتخاب میکنند.”
ویژگیهای چرم الگانت
اما بد نیست کمی هم به بررسی ویژگیهای چرم الگانت بپردازیم:
ظاهر براق و رسمی: پیشتر اشاره کردیم که محصولات تولید شده از چرم الگانت، دارای ظاهری صیقلی و براق هستند و دیگر خبری از آن برجستگیها و پرزهای زیرین در آن نیست. همین موضوع سبب شده تا این محصولات ظاهری رسمیتر داشته باشند.
انعطاف پذیری بالا: با توجه به این که چرم الگانت از بالاترین لایه پوست تهیه میشود، بسیار منعطقتر و لطیفتر بوده که همین ویژگی آن را برای استفاده در ساخت لوازم ظریف مانند کیف پوب، مناسب میسازد.
قیمت بالا: به طور کلی، چرم الگانت به دلیل ویژگیهایی که به آنها اشاره کردیم، قیمت بالاتری دارد.
مقاومت پایینتر: عدم وجود لایههای میانی پوست حیوان و همچنین حذف پرزها، مقاومت محصولات تولید شده از چرم الگانت در شرایط سخت پایینتر است.
تفاوتهای چرم فلوتر و الگانت چیست؟

تفاوتهای چرم فلوتر و الگانت چیست؟
مقایسه تفاوت ویژگیهای چرم فلوتر و چرم الگانت، دقیقا مشابه تفاوتهای چرم طبیعی و مصنوعی است. به صورت کلی، چرم فلوتز ویژگیهایی دارد که در چرم الگانت وجود ندارد و بالعکس. در این قسمت از مقاله قصد داریم به بررسی تفاوتهای چرمهای فلوتر و الگانت بپردازیم. با ما همراه باشید.
ویژگی | چرم فلوتر | چرم الگانت |
ظاهر و بافت | دانهدار و برجسته بوده که ظاهری نیمه رسمی را ایجاد میکند. | با سطح صاف، براق و صیقلی خود، میتواند جلوهای رسمی و خاص را پدید آورد. |
مقاومت و دوام | بسیار مقاوم در برابر سایش و سایر آسیبهای فیزیکی | مقاومت کافی را دارد اما میزان آن از چرم الگانت کمتر است. |
نرمی و لطافت | به دلیل داشتن سطحی برجسته، لطافت آن چندان بالا نیست. | سطح صاف و صیقلی آن، حس و حال لطافت بالایی را ایجاد کرده است. |
قیمت | با توجه به فرایند نه چندان پیچیده تولید، قیمتی اقتصادیتر دارد. | به دلیل مصرف بیشتر چرم خالص و همچنین هدر رفت پوست دباغی شده، قیمتی بالاتر دارد و محصولی لوکس به شمار میرود. |
قابلیت نگهداری | نگهداری آن ساده است و میتوان به صورت روزمره از آن استفاده کرد. | در صورتی که تمایل به حفظ خاصیت برقی آن دارید، باید به صورت مداوم از آن مراقبت شود. |
کلام پایانی
و در پایان پاسخ به این سؤال که چرم فلوتر چیست، باید گفت فلوتر یکی از انواع چرم طبیعی با بافت برجسته و مقاوم است که ظاهر خاص و مدرنی به محصولات چرمی میبخشد.
در مقابل، چرم الگانت بافتی صافتر و رسمیتر دارد و بیشتر برای محصولات ظریف و کلاسیک بهکار میرود. هرکدام از این چرمها ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند و انتخاب بین آنها کاملاً به کاربرد، سلیقه شخصی و سبک طراحی مورد نظر شما بستگی دارد.
اگر در انتخاب چرم مناسب برای کیف، کفش یا سایر محصولات چرمی مردد هستید، شناخت تفاوتهای این دو نوع چرم میتواند تصمیمگیری را برایتان بسیار سادهتر کند.